Yllättävä asia aiheuttaa hämmennystä Tampereen nuorten MM-kisoissa

Viime aikoina kotimaan uutisissa uutisotsikoihin ovat urheilun saralla nousseet Tampereella järjestettävät nuorten MM-kisat. Eräs suomalaisista hieman erikoinen asia on hämmästyttänyt kisoihin osallistuvia nuoria. Ellet jo arvannut mikä, lue artikkelimme ja ota selvää!

Juomakelpoinen hanavesi on ollut monelle MM-kisaajalle yllätys

Tämä yllättävä asia, joka on hämmästyttänyt monia Tampereen MM-kisoihin osallistuvia nuoria on juomakelpoinen hanavesi – suomalaisille niin tuikitavallinen asia, mutta maailmalla loppujen lopuksi harvinainen ilmiö. Moni nuori on sanonut, ettei ole koskaan aikaisemmin juonut vettä suoraan hanasta. Juomakelpoinen hanavesi onkin koettu arkea helpottavaksi asiaksi, mutta samalla myös uudeksi ja eksoottiseksi ilmiöksi. Kaikki urheilua, kuten jääkiekkoa tai luistelua, harrastavat nuoret tietävät, kuinka kova jano raskaan suorituksen jälkeen urheilijalla on. Tästä syystä juomakelpoinen hanavesi on urheileville nuorille kullanarvoinen asia!

Myös Tara Davis, jota pidetään kisojen ennakkosuosikkina pituushypyssä, on ehtinyt kehua maamme hanavettä. Tara on Euroopassa ensimmäistä kertaa ja juomakelpoinen hanavesi on yksi niistä asioista, joita hän on jo ehtinyt ihmetellä. Tara kertoo, että hänen mielestään suomalainen hanavesi maistuu lähdevedeltä. Vapaa-ajallaan Tara tekee vapaaehtoistyötä liikuntarajoitteisten lasten parissa. Tulevaisuudessa hän haaveilee perustavansa oman säätiön tai yrityksen. Hän haaveilee myös siitä, että pystyisi omalla esimerkillään nostamaan paraurheilun osakseen saamaa arvostusta sekä sen merkitystä. Tällaiset tiedostavat nuoret, Kuten Tara Davis, ovat erityisen otollista maaperää Tampereen nuorten MM-kisojen tärkeälle teemalle, ympäristösuunnittelulle!

Ympäristösuunnittelu on kisojen tärkeä teema

Suomi on huomannut, että urheileva nuoriso on otollista yleisöä puhuttaessa ympäristösuunnittelusta. Aihe onkin kisojen tärkeä teema. Nuorille on tarkoitus täsmentää, että urheilijat ovat tietyllä tavalla aitiopaikalla vaikuttamismahdollisuuksiensa osalta. He voivat halutessaan pyrkiä vaikuttamaan erilaisiin yhteiskunnassa tärkeisiin asioihin, jotka voivat liittyä esimerkiksi ympäristöön. Näissä kisoissa korostetaankin esimerkiksi muovijätteen vähentämisen tärkeyttä sekä puhdasta ilmaa. Kilpailijoille jaetaan kestovesipullo, jonka he voivat täyttää hanavedellä. Stadionilla sijaitseville harjoituskentille on rakennettu suuria vedentäyttöpisteitä, joista urheilijoiden on helppo ottaa vettä pulloihinsa. Moni urheilija on jo ehtinyt kehua maamme hanaveden makua puhtaaksi ja raikkaaksi. 100-vuotias Suomi saa olla ylpeä juomakelpoisesta hanavedestään, joka tarjoaa urheileville nuorille oikeaa elämän eliksiiriä!