Ville Leinon vaateyritys teki kovan tuloksen

Vaateyritys BILLEBEINOn takana häärivä ex-jääkiekkoilija Ville Leino on laittanut yrityksensä kovaan tuloskuntoon tilikaudella 2017. Arvostetun Kauppalehden tietojen mukaan BILLEBEINO teki tilikaudella 2017 reilun 1,7 miljoonan liikevaihdollaan voittoa 423 000 euroa, joka tarkoittaa 32,4 prosenttiyksikön liikevoittomarginaalia. Liikevaihto yrityksellä kasvoi vertailukauteen 2016 verrattuna huimat 148 prosenttia. Näillä luvuilla Ville Leinon luotsaamalle yritykselle on myönnetty myös luottoluokitus AAA, joka on korkein mahdollinen luottoluokitus.

Ville Leino ei jäänyt jääkiekkouransa jälkeen lepäämään laakereilleen

Ville Leino lopetti jääkiekkouransa kauden 2016 jälkeen ja on pystynyt keskittymään vuonna 2017 kumppaninsa Juhani Putkosen kanssa yrityksensä vetämiseen, joka on tuloslukemien valossa todella kannattavaa liiketoimintaa. Ville Leino kertookin, että menneellä tilikaudella BILLEBEINO-yrityksen jälleenmyyjien määrä on kasvanut jo yli kahteenkymmeneen. Lisäksi brändi on tehnyt menestyksekkäitä yhteistyökuvioita muun muassa Hartwallin Original Long Drinkin kanssa, mikä on taannut yritykselle lisänäkyvyyttä mediassa.

Yrityksen toinen omistaja

Yrityksen toinen omistaja ja toimitusjohtaja Juhani Putkonen sekä Ville Leino myöntävät, että Leinon kiekkoilu-uran loppuminen on auttanut yritystä kasvamaan, kun Leinolla on ollut enemmän aikaa tuotteiden suunnitteluun, mikä on luonnollisesti näkynyt myös tuotteissa, joihin kuuluu reppuja, juomapulloja, takkeja, huppareita, kahvikuppeja, juomapulloja, t-paitoja ja lippalakkeja. Tämän seurauksena Putkoselle on jäänyt entistä enemmän aikaa ideointiin ja markkinointiin.

Tulevaisuuden suunnitelmat

Yrityksen tulevaisuuden suunnitelmissa on laajentuminen ulkomaille nyt kun kotimaan markkinat alkavat olemaan hallussa ja brändi tunnettu. Putkosen mukaan laajentuminen ulkomaille olisi tarkoitus aloittaa ensi vuoden aikana, mutta seuraavaa kohdemaata ei ole vielä valittu. Putkonen ja Leino lähtevätkin tänä vuonna markkinoimaan BILLEBEINO-yritystä Kööpenhaminan ja Berliinin vaatemessuille, joista on tarkoitus hakea uusia jälleenmyyjiä maailmanvalloitusta varten. Pääpaino pidetään kuitenkin Euroopan markkinoilla, mutta Pohjois-Amerikka ei ole poissuljettu vaihtoehto vaatebrändille.

Leino ja Putkonen vakuuttavat, että tarkoitus on laajentumishaluista huolimatta tehdä oman näköistä juttua, josta voi olla ylpeä vielä vuosienkin päästä. BILLEBEINO on omien internetsivujensa mukaan vaatebrändi, jonka tuotteet valmistetaan 100 % kierrätetyistä Pure Waste -materiaaleista. Leino ja Putkonen toteavatkin, että vuodesta 2015 lähtien heidän tuotteillaan on “säästetty yli 256 miljoonaa litraa puhdasta vettä.”