Trumpin ja Putinin tapaaminen Helsingissä on yksi viime aikaisista uutisista seuratuin

Helsinki ja Suomi ovat tekemässä historiaa järjestäessään kahden suurvallan, Yhdysvaltojen ja Venäjän, johtajien tapaamiseen. Ei olekaan ihme, että juuri tämä aihe on noussut Suomessa viime aikoina uutisotsikoihin aivan erityisen paljon. Vaikka Helsingin pörssi jatkaakin laskuaan, on Helsingissä muutoin kiihkeä tunnelma maan pääkaupungin valmistautuessa historialliseen tapaamiseen. Kerromme tässä artikkelissa lisää siitä, mitä on odotettavissa kahden merkittävän suurvaltajohtajan tavatessa.

Miten Trump on kuvaillut tulevaa tapaamista ja sen tavoitteita?

Trump on kuvaillut Helsingissä tapahtuvaa suurvaltojen johtavien tapaamista väljäksi ja toivoo tapaamisen kantavan hedelmää. Hänen aikomuksenaan on puhua Putinin kanssa erilaisista aiheista, kuten tilanteesta Ukrainassa sekä siitä, sekaantuiko Venäjä USA:n presidentinvaaleihin. Tavoitteena on Trumpin mukaan myös keskustella Putinin kanssa Baltian tilanteesta Naton sotaharjoituksiin liittyen. Lisäksi Trump kertoo jo etukäteen, ettei hän kannata Nord Stream 2 -kaasuputkihanketta. Lisäksi Trump on kertonut, ettei USA aio vetäytyä Natosta, vaan että hän aikoo jatkossakin pitää USA:n suhteen Natoon vahvoina. Trump sanoo uskovansa Natoon.

Putin tuntee Suomen huomattavasti Trumpia paremmin

Vaikka molemmat suurvaltojen johtajat ovatkin vierailleet Suomessa ennenkin, on heidän Suomi-tuntemuksensa kuitenkin aivan eri tasolla. Putinille Suomi on tuttu vierailukohde, kun taas Trump on itselleen tuntemattomammalla maaperällä. Trump on kuitenkin vieraillut Suomessa 1992. Tuolloin hän toimi kiinteistöalalla ja oli kiinnostunut laivakaupoista Rauman telakan kanssa. Putin omaa useita Suomenyhteyksiä, joten hänellä on tässä suhteessa etulyöntiasema Trumpiin verrattuna.

Miten Helsinki valmistautuu Trumpin ja Putinin tapaamiseen?

Helsingissä valmistaudutaan Trumpin ja Putinin tapaamiseen viemällä kaupungin turvatoimet äärimmilleen. Jopa kaupungin kaivonkannet hitsataan kiinni turvallisuuden parantamiseksi. Viranomaisia liikkuu tällä hetkellä pääkaupungissa reippaasti tavallista enemmän. Vierailu saattaa häiritä jonkin verran kaupungin liikennettä, ja tähän pyritään valmistautumaan HSL:ssa monin erilaisin tavoin. Vaikka vierailu saattaakin aiheuttaa häiriötä esimerkiksi kaupungin julkiselle liikenteelle, on kuitenkin upeaa, että puolueettomana pidetyn maamme kaunis pääkaupunki on valittu näin tärkeän tapaamisen isännäksi! 100-vuotias Suomi voi kulkea rinta rottingilla Sauli Niinistön johdolla kohti tärkeää tapaamista, joka toivottavasti kantaa tärkeitä hedelmiä. Suomi tarjoaa otollisen maaperän avoimelle keskustelulle!