Suosittuja luistelukenttiä Helsingissä

Helsingistä löytyy varmasti jokaiselle jääurheilijalle omanlaisensa luistelukenttä. Tarjontaa löytyy niin aloitteleville luistelijoille kuin aktiivisille harrastajille ja jääurheilun ammattilaisille. Tässä on koottuna Helsingin suosituimmat luistelukentät kuvauksineen.

Jääpuisto

Tämä on varmasti Helsingin tunnetuin luistelukenttä, joka on suosittu sekä paikallisten, että turistien keskuudessa. Jääpuisto sijaitsee Rautatientorilla Helsingin ytimessä, ja se on palkittu muun muassa Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n vuoden 2008 liikuntatekopalkinnolla. Puistossa on puiston kioskin aukioloaikoina mahdollista vuokrata luistimet sekä kypäriä ja luistelukelkkoja voi lainata veloituksetta. Puisto tarjoaa myös luistelun yksityis- tai ryhmäopetusta korvausta vastaan kaiken tasoisille ja ikäisille luistelijoille, ja lisäksi lapsille on tiettyinä ajankohtina mahdollisuus ilmaiseen luistelunopetukseen. Lisäksi puisto järjestää myös lastenkutsuja. Sisäänpääsymaksu puistoon on 3€ lapselta ja 6€ aikuiselta.

Brahenkentän tekojääkenttä

Tämä perinteinen tekojääkenttä sijaitsee aivan ydinkeskustan liepeillä ja on yksi paikallisten suosikeista. Sitä käytetään paljon eri jäälajien harjoituspaikkana esimerkiksi HIFK-bandy pitää jääpalloharjoituksiaan tällä kentällä. Yleisövuorojakin on kuitenkin reippaasti. Yleisövuorojen aikana kenttä on jaettu mailallisiin sekä mailattomiin alueisiin, joten sekä jääkiekon harrastajat että lapsiperheet viihtyvät varmasti yhtä aikaa samalla jäällä. Kentän yhteydessä sijaitsee kahvila, jonka aukioloaikoina on mahdollista vuokrata luistimia, kypäriä ja mailoja. Kentälle on muutaman euron sisäänpääsymaksu.

Oulunkylän liikuntapuiston tekojääkenttä

Toinen suosittu tekojääkenttä sijaitsee Oulunkylässä. Oulunkylä sijaitsee kuusi kilometriä keskustasta pohjoiseen, ja jonne saapuminen onnistuu kätevästi lähijunalla tai bussilla. Kentällä käytiin vuosina 1983 ja 1991 jääpallon maailmanmestaruuskilpailut. Valmistuessaan vuonna 1977 tekojäärata oli koko maailman suurin. Radan yhteydessä sijaitsee kahvila ja HIFK-Bandyn ylläpitämä luistinten teroituspalvelu. Pääsymaksu kentälle on 1,50€ – 3,50€. Jääradan lisäksi sen lähistöllä sijaitsee 1985 valmistunut jäähalli, jossa on jääkiekon virallisiin mittoihin yltävä kenttä ja jossa järjestetään myös ilmaisia yleisövuoroja. Myös taitoluistelijat viihtyvät varmasti sekä jäähallissa että tekojääradalla. Sekä ulko- että sisäjää ovat myös suosittuja taitoluistelijoiden harjoittelupaikkoja.

Herttoniemen liikuntapuiston luistelukenttä

Herttoniemen liikuntapuiston luistelukenttä sijaitsee melko kaukana keskustasta, mutta paikallisliikenteen avulla paikalle pääsee alle kahdessakymmenessä minuutissa. Herttoniemen kenttä on valaistu ja sieltä löytyy myös kaukalo jääkiekon pelaamiseen ja luistelukelkkoja aloittelijoille. Kenttä sijaitsee kauniissa luontomaisemissa ja sopii siis luontomatkailijalle erinomaisesti. Kentällä luistelu on maksutonta.