Patrik Laineella kova tavoite – Maalipörssin voitto

Suomalainen NHL jääkiekkoilija Patrik Laine aloittaa ensi syksynä kolmannen kautensa Pohjois-Amerikkalaisessa jääkiekkosarjassa NHL:ssä seuransa Winnipeg Jetsin väreissä. Patrik Laineen tulevan kauden henkilökohtaiset tavoitteetkin on nyt saatu selville kun MTV3 sai NHL-tähden haastatteluun link text perinteisen Bermuda tennisturnauksen yhteydessä.

Haastattelussa Patrik Laine myöntää, että hän haluaa voittaa NHL:n parhaalle maalintekijälle annettavan Maurice Richard Trophyn, jonka voitto tänä vuonna karkasi hänen idolilleen Alexander Ovetshkinille (Venäjä) 49:llä runkosarjamaalilla Laineen maalimäärän ollessa viisi heikompi 44.

Patrik Laine kertoo haastattelussa, että tänä vuonna hänen pitää pystyä pelaamaan tasaisemmin ja onnistumisia pitää syntyä tasaisempaan tahtiin kuin menneellä kaudella, jossa Laine ei onnistunut maalinteossa kuin neljä kertaa ensimmäisen 11 ottelun aikana. Lisäksi Laineelle tuli runkosarjan loppuun 7 pelin mittainen maaliton notkahdus, joka oli viimeinen naula hänen arkkuunsa maalipörssin voittotaistelussa Ovetshkinia vastaan.

Patrik Laineen onnistumiset ruokkivat myös Jetsin menestystä ja tänäkin vuonna maalipörssin kovimmat sylkijät johdattivat joukkueensa pitkälle kannujahdissa, Ovetshkinin viedessä Capitalsin aina loppuun asti Stanley Cupin voittoon laineen jetsin jäädessä sijoille 3-4.

Patrik Laineen Maurice Richard trophyn ja Stanley Cup voiton tiellä on kuitenkin haasteita kun Laineen kentässä keskushyökkääjänä menneellä kaudella pelannut Paul Stastny (Yhdysvallat) jouduttiin Jetsin palkkakaton vuoksi kauppaamaan Vegas Golden Knightsiin. Laineen sanoin tämä menetys on valitettava takaisku hänen ja Nikolaj Ehlersin (Tanska) muodostamaan hyökkäysketjuun, jossa Stasnylla oli suuri rooli tarjoilla taitaville pohjoismaalaisille laitureille maalintekopaikkoja, joista molemmat taitavat hyökkääjät pommittivat kiekkoja sisään pelottavan kovalla prosentilla.

Laine odottaa kuitenkin tulevaa kautta ja uutta keskushyökkääjää varmoin mielin ja toteaakin, että hänen on pelattava yhtä hyvin oli ketjun keskellä kuka hyvänsä. Viime kauteen verrattuna hänen pitää aloittaa pelaaminen ennen joulua, kuten hymyilevä Patrik laine haastattelussa kepeästi toteaa. Samaa odottaa myös Jetsin organisaatio ja fanit.

Perinteisen Bermuda turnauksen finaalissa Patrik Laine ja hänen parinsa Alexander Barkov saivat nöyrtyä parin Teemu Selänne ja Valtteri Filppula edessä, jotka eivät hävinneet turnauksessa yhtään ottelua. Laineella ja Barkovilla oli tyytyminen viime vuodesta tuttuun toiseen sijaan.