Jalkapallon MM-kisahuumasta huolimatta, on myös Detroit Red Wings päässyt otsikoihin

Vaikka todella moni urheilun ystävä keskittyykin tällä hetkellä jännittämään jalkapallon MM-kisojen tapahtumia kotiruutujensa ääreen, on myös NHL:ssa pelaava Detroit Red Wings -joukkue noussut otsikoihin. Mitä joukkueelle kuuluu juuri nyt? Lue artikkelimme ja ota selvää!

Detroit Red Wings -joukkue on otsikoissa laitahyökkääjänsä ansiosta

Vaikka Detroit Red Wings -joukkueen päättynyt kausi ei sujunutkaan aivan odotusten mukaisesti ja joukkue jäi joi toista kertaa peräkkäin ulos pudotuspeleistä, on se silti noussut viimeaikaisiin uutisotsikoihin. Syy tähän löytyy joukkueen laitahyökkääjästä Anthony Manthasta, jonka kyvyt eivät ole jääneet huomaamatta NHL:n vauhdikkaassa maailmassa. Anthony Manthalla on hyviä uutisia, sillä hän on solminut joukkueensa kanssa jatkosopimuksen seuraaviksi kahdeksi vuodeksi.

Kuka on Anthony Mantha ja millaisia meriittejä tällä pistehirmulla on?

Anthony Mantha syntyi Quebecissä 16.9.1994 ja hän pelaa oikeana laitahyökkääjänä. Anthonyn pituudeksi on ilmoitettu 195 cm ja painoksi 93 kiloa. Kyseessä on siis melko kookas kaveri. Anthonyn pääsarjaura alkoi vuonna 2014 ja vuonna 2013 hän oli NHL-varauksissa Detroit Red Wings -joukkueen 20. varaus.

Vaikkei Detroit Red Wings -joukkue luistellutkaan viime kaudella menestykseen, pelasi Anthony Mantha yksilötasolla näyttävästi. Tämä Kanadasta kotoisin oleva 23-vuotias hyökkääjä pelasi kaikkiaan 80 runkosarjaottelua kauden aikana ja keräsi niistä tehosaldon. Hänen saldonsa oli 24+24=48 / -1. Uuden kaksivuotisen sopimuksen arvon on ilmoitettu olevan 6,6 miljoonan dollarin verran.

Millainen joukkue on Detroit Red Wings?

Detroit Red Wings on NHL:ssa pelaava Michiganin Detroitista kotoisin oleva jääkiekkoseura, joka on perustettu jo vuonna 1926. Jos haluat kannustaa seuraa sen omiin väreihin sonnustautuneena, valitse päällesi punaista ja valkoista, sillä nämä ovat Detroit Red Wings -seuran omat värit. Detroit Red Wings -seuran kotiottelut pelataan Little Caesars Arenalla, jossa on kaikkiaan 20 000 paikkaa. Seuran päävalmentaja toimii nykyisin Jeff Blashill.

Seuran toimitusjohtajana toimii Kenn Holland ja tämän hetkinen kapteeni on ruotsalaissyntyinen Henrik Zetterberg. Seuran yhteistyöseuroja ovat Grand Rapids Griffins ja Toledo Walleye. Konferenssin mestaruuden seura on onnistunut voittamaan kaikkiaan 6 kertaa, vuosina 1995, 1997, 1998, 2002, 2009 sekä 2009. Divisioonan mestaruuksia sillä on plakkarissaan kaikkiaan 19 kappaletta.