Jäähallit ja kaukalot jääkiekkoilijoille

Mitkä alueet jäähalleista ja ulkokentistä kuuluvat pelkästään jääkiekkoilijoille?

Ratkaiseeko maalin paikka, että tämä paikka on vain jääkiekkoilulle?

Jääkiekkoilu on nopeatempoinen ja vaarallinen laji, eikä kenenkään kannata pelata kyseistä lajia ilman asiaankuuluvia varusteita. Jääkiekkoilijoiden jäljiltä jäät ovat myös vaarallisia, sillä nopea tempoinenpeli tekee vaarallisia koloja jäähän.

Helsingistä, kuten muistakin Suomen kunnista, löytyy useita jäähalleja sekä talvella jäädytettäviä ulkojäitä. Jäähallien yleisövuoroilla ei voi pelata jääkiekkoa kuin vain vetelemällä maaliin, sillä se on liian vaarallista muille, jotka ovat luistelemassa. Jäähalleissa jääkiekkoilijoille on omat vuoronsa, ja jääkiekkoilijoiden jälkeen jäänajokone joutuu tekemään tuplatyön verrattuna yleisöluisteluvuoroihin tai taitoluistelijoihin.

Talvisin jäädytettävillä ulkojäillä on yleisesti omat rajatut alueensa jääkiekkoilijoille sekä kaukalonsa. Etenkin koulujen yhteydessä olevat ulkojäät ovat yleisesti kaukalolla rajattuja, turvallisia paikkoja pelata jääkiekkoa ilman sivullisten loukkaantumisia tai kiekon singahteluja muiden sekaan.

Yleisen turvallisuuden vuoksi on hyvä, että jääkiekolle on omat rajatut alueensa, etenkin yleisillä kaikille käyttöön kuuluvilla jäädytetyillä kentillä.

Jääkiekko on koko Suomen harrastus, ja lähes jokainen suomalainen on pelannut elämänsä aikana jossakin muodossa jääkiekkoa, jos ei muuten niin koulun liikuntatunneilla. Suomalaiset rakastavat talvella käydä koko perheen voimin tai kaveri porukalla pelaamassa jääkiekkoa yleisillä jäädytetyillä kentillä. Suomesta löytyy jääkiekon pelaamiseen paikkoja kaikille niin kokeneille kuin vasta alottelijoille.

Jäähallit ovat myös suomessa kohtaamispaikka, ja suurin osa suomalaisista onkin käynyt jääkiekko-ottelussa seuraamassa omaa suosikkijoukkuettaan. Jäähallit ovat kohtaamispaikkoja kaikille vauvasta vaariin. Osa meistä suomalaisista mieltää jäähallit jääkiekolle, ja osa unohtaa taitoluistelun sekä muiden lajien olemassaolon. Suomesta löytyy jääkiekolle harrastumahdollisuuksia jäähalleista sekä ulkojäiltä. Talvella voit luistella ja harjoitella itse jääkiekkoa, ja Suomen mestaruusliigan käynnissä ollessa voit käydä seuraamassa suosikkiseurasi otteluita sekä kannattaa suosikkiasi heidän fanituotteillaan.

Suurimpaan osaan jäähalleista sisään astuessasi voit aistia jo jääkiekon tunnelman. Esimerkkinä Helsingin jäähalli, niin kutsuttu Nordis, joka on jo ulkoa koristeltu HIFK:n logoilla sekä kannatussloganeilla. Toinen hyvä esimerkki on Hartwall-areena, joka on Jokereiden kotihalli. Halli on täynnä Jokereita, ja heiltä löytyy jopa oma viininsä.

Mihin tulokseen voimme tulla? Suomalaiset jäähallit ovat tehty jääkiekolle.